Onze SERVICE

voor u staan we 7 op 7 klaar

03/555 95 12

PayNation staat voor een excellente service.
Wij zijn nauw betrokken bij de noden van onze klanten.

We staan steeds paraat om uw vragen en uw noden te bespreken en een geïndividualiseerd oplossingspakket samen te stellen.
We hebben een excellente help desk, die u telefonisch ondersteunt en stapsgewijs het mogelijke probleem samen met u oplost.
Bovendien hebben wij snelle oplossingen om defecte toestellen te vervangen
zodat uw business activiteiten niet onnodig worden onderbroken.

Binnen de 24 uur is uw probleem opgelost!

Wij dragen ook zorg voor een duurzame en ethische groei van onze firma.
Wij zijn nauw betrokken bij de noden van onze klanten ter ondersteuning van hun business activiteiten.
Vandaar onze commitment “Zorgeloos elektronisch betalen voor u en uw klanten.

Veelgestelde vragen…

1. Contracten

In principe heeft ieder contract een initiële looptijd van 12 maanden die stilzwijgend verlengd wordt. Indien u toch wenst, door omstandigheden, de samenwerking op te zeggen kan dat door middel van aangetekend bericht met een opzegtermijn van 3 maanden.
PayNation voldoet aan de voorwaarden van het Unizo betaalcharter en streeft naar een langdurende en uitmuntende klantentevredenheid.

2. Betaaltoestellen

PayNation verdeelt Ingenico toestellen voor vast, wireless of mobiel gebruik. Deze toestellen blinken uit in betrouwbaarheid en handelbaarheid. Alle toestellen zijn uitgerust met kleurenscherm. De contactless functionaliteit is ook aanwezig zodat de toestellen klaar zijn voor de toekomst.

3. Betaalmethoden / Kaarten

Onze toestellen aanvaarden alle courante betaalkaarten die aanwezig zijn in de Belgische markt: Maestro, BC/MC, MasterCard, Visa, Amex, Diners Club, …
Daarnaast kan u met onze toestellen ook naast maaltijdcheques ook Ecocheques aanvaarden van Sodexo, EdenRed en Monizze.
Mocht er een betaalmethode ontbreken die u graag zou aanvaarden dan kan u altijd contact opnemen en zoeken wij een oplossing voor u.

4. Aansluitproces

Wij wensen u zo snel mogelijk aan te sluiten en actief te laten worden zodat u betalingen kan uitvoeren. Naast het contract met PayNation hebt u ook een aansluiting nodig met een Acquirer. Indien u al een contract hebt met een acquirer dan brengt u ons daarvan op de hoogte. In het geval u nog geen contract met een acquirer hebt, of u wenst van acquirer te wisselen, dan zoeken wij met u de beste acquirer die past bij uw betaalprofiel.

5. Maaltijdcheques & Ecocheques

Naast de maaltijdcheques verwerken onze terminals ook de ecocheques van Sodexo, Edenred en Monizze.
Neem contact op voor een aansluiting of activatie op uw terminal.

6. Transactie portaal en beheer

Ons transactieportaal verzamelt al uw betalingen van de verschillende betaalmethodes en organiseert ze in een helder en transparant overzicht. Op deze manier hebt u als handelaar enkel 1 centraal aanspreekpunt nodig voor opvolging van al uw betalingen. Deze gegevens kan u eenvoudig raadplegen, filteren, sorteren en indien gewenst exporteren.